Deček - 3,5 leta
Copyright © 2017 by aNImaKe d.o.o.  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@animake.si
Designed by aNImaKe™
 
 
aNImaKe d.o.o.
Tyrševa ulica 6
2000 Maribor
SLOVENIJA
   aNImaKe™

      Individualne napredne rešitve ortotike
aNImaKe™
                        Individualne napredne rešitve ortotike
Deček ima diagnozo spastična tetrapareza 4 stopnje. Njegova velika težava je zelo nizek tonus centralno, ki pa se povečuje proti periferiji oz. distalnemu delu telesa.  Kolki in kolena ob vertikalizaciji  silijo v notranjo rotacijo in addukcijo. Posledično sta stopali v močnem planovalgusnem položaju, petnica je pronirana, navikularna kost pritiska navzdol. Palec na nogi sili v hallux valgus. Stopalo je obremenjeno predvsem na prvi tretjini, torej sili na prste.
Deček se samostojno obrača po vzdolžni osi, samostojno se s pomočjo rok po trebuščku premika po prostoru. Vse vzorce še izvaja s pomočjo ekstenzije. Glede na starost in zmogljivost je dečku potrebno nuditi izkušnjo vertikalizacije, ob tem pa je nujno potrebno zagotoviti dober položaj, posledično tudi kolen in kolkov, da dolgoročno ne bi prišlo do trajnih deformacij.

Dečku smo izdelali srednje visoke gleženjske opornice. Ob posnetkih prve aplikacije, so bila vidna izboljšanja v sami poziciji stopala. Deček je lažje  zadržal pravilnejši vertikalni položaj. Kjub temu, da nismo podprli prve tretjine stopala in smo dopustili, da je odrivna faza prosta, se je ob posnetkih pokazala zadovoljiva pozicija palca. Deček lažje razporedi težo telesa po celem stopalu in ne sili na prste.

Deček se ob uporabi ortoze dobro počuti, ni bilo opaziti nobenih povečanih pritiskov ali odrgnin. Zelo rad jih nosi.

Uporablja jih že 3 mesece.
 
Zapisano: 8.3.2018
Designed by aNImaKe™
Domov
Zgodbe
Ekipa
Prihodnost
Galerija
Naročanje
3D tiskanje
Mediji o nas