aNImaKe
aNImaKe d.o.o. je podjetje, ki je nastalo z namenom pomagati otrokom s težavami v razvoju kot je najin sin NIK.

Začelo se je tako, da sva se kot starša Nika odločila narediti nekaj, kar bi izboljšalo Niku hojo, hkrati pa ne bi bistveno vplivalo na kakovost njegovega življenja. 

Ob sodelovanju z Nikovo fizioterapevtko Petro Timošenko dipl. fiziot., RNO terapevt, smo z inovativnim  postopkom 3D zajemanja mere stopal v pravilnem statičnem položaju telesa uspeli Niku izdelati individualno prilagojeno gleženjsko opornico, ki je Niku omogočila pravilnejšo, stabilnejšo in bolj samostojno hojo. Ker se zaradi načela minimalizma pri izdelavi, opornice lahko namestijo v čevelj nogi primerne velikosti, zaradi popolne prilagojenosti opornice nogi pa tudi ne povzročajo žuljev in odtiščancev, jih je Nik brez težav sprejel in jih zelo rad tudi nosi. 

Navdušeni nad Nikovim napredkom po le nekaj mesečni uporabi opornic, smo se z željo po objektivno strokovni potrditvi naših opažanj obrnili na Dejana Tašnerja dipl. inž. ort. in prot. (Ortopedski inženiring www.oim.si), da bi opravil analizo statičnih in dinamičnih meritev hoje brez in z uporabo opornic.

Opravljene meritve so potrdile pozitiven vpliv opornic na Nikova stopala, Dejana pa je navdušila uporabnost inovativnega patentiranega postopka izdelave opornice ob uporabi najnovejše razpoložljive in dosegljive tehnologije 3D printa, za katerega smo skozi razvoj spoznali, da lahko odpravi vse večje pomanjkljivosti obstoječih postopkov izdelave.

Tehnični problem, ki ga rešuje inovativna patentirana gleženjska opornica je takšen proces zajemanja podatkov, obdelave in izdelave gleženjske opornice, ki omogoča njeno popolno prilagajanje na stopalo uporabnika in takšno obliko gleženjske opornice, ki omogoča selektivno korekcijo posameznih simptomov ali več simptomov hkrati, pri čemer ne zmanjšuje ostalih funkcionalnosti pacienta, kot je na primer gibljivost.

S srčno željo pomagati otrokom sedaj stopamo na skupno pot. Kot ekipa zagotovimo celostno fizioterapevtsko in diagnostično obravnavo pacienta ter mu izdelamo gleženjsko opornico, ki zaradi ciljnega delovanja na posamezno področje stopala lahko preprečuje, odpravlja oziroma lajša različne okvare ali invalidnosti oziroma druga zdravstvena stanja.

Podjetje aNImaKe d.o.o. je vpisano v Register proizvajalcev medicinskih pripomočkov pri Javni agenciji Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP http://www.jazmp.si/medicinski-pripomocki/).

Usposobljenost in skladnost poslovanja ter izdelka dokazujemo s sledenjem smernicam sistemov kakovosti ISO 9001 Sistem vodenja kakovosti, ISO 13485 Medicinski pripomočki - Sistemi vodenja kakovosti - Zahteve za zakonodajne namene in ISO14907 Medicinski pripomočki - Uporaba obvladovanja tveganja pri medicinskih pripomočkih

Copyright © 2017 by aNImaKe d.o.o.  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@animake.si
Designed by aNImaKe
aNImaKe d.o.o.
Tyrševa ulica 6
2000 Maribor
SLOVENIJA
  a alternative
N N new
I I inovative
  m motion
  a active
K K key
  e elements
Matej in Mateja Vlašič
Domov
Zgodbe
Galerija
Prihodnost
Naročanje
Ekipa
   aNImaKe;

      Individualne napredne rešitve ortotike
aNImaKe
                        Individualne napredne rešitve ortotike
Designed by aNImaKe
3D tiskanje
Mediji o nas